MILL HOUSE

MILL HOUSE

The modern idea of aspirational lifestyle. A rural home and a commitment to a vegan, self sufficient vision.

A creative family who remove the lines between work, interest, purpose and pleasure.

A kitchen, utility room and larder room that merely looks beautiful was never an option.

Comfort, a definite aesthetic judgment and solid quality are all critical factors in this model of the future rural ideal.

Refined simplicity that manages to subtly nod to tradition whilst maintaining a strong sense of the contemporary.

Raw band-sawn oak units, a beaten brass sink and an imposing expanse of concrete work surface define refined utilitarian cool.

At the centre of the space an impressive free standing island on turned timber legs provides abundant food prep space, seating and storage. This, beautifully painted, offers a warmth and informal and timeless comfort to a heavily used and much loved family zone.

Maybe the self sufficient vegan objective conjures up certain sensibilities? Think again. Look closer. Pleasure is taken seriously here.

Hence the high grade barista station positioned close to the kitchen table. Ready for action for a coffee perfectionist.

Every coffee obsessive has books. Every utility room should have a primitive sawn-oak bookcase with beautifully crafted saw-tooth posts and solid shelves.

Soapstone, marble and fumed oak compose a quiet charm and the gentle artisanal dynamic of a creative studio.

Another project that reshapes our understanding of contemporary home aesthetic.

Another client who reminds us why we do this.

Inglis Hall 2767Rb
Inglis Hall 2865
Inglis Hall 2719

RAW BAND-SAWN OAK | BEATEN BRASS | RUGGED CONCRETE | SOAPSTONE

IH.302 | BARCOMBE | EAST SUSSEX

Inglis Hall 2777R
Inglis Hall 2867
Jacket Required READ STORY